15 TEMMUZ NEDİR?




   15 Temmuz 2016 tarihi; bu vatanın “VAROLUŞ NEDENİ”mizi Milletçe canı pahasına ortaya koyduğu milattır. 15 temmuz gecesine sadece DARBE demek eksiktir bu apaçık ülkemize açılan bir savaştır. Halkımız bu tehlikeli darbe girişiminin karşısında, çok vahim ve tehlikeli şekilde atlatan halkımız milli birliği için sağlam direnci ile varoluşunu ortaya koyarak vatanımızın temellerini canı pahasına korumuştur.15 temmuz insanlarımızın içindeki MİLLET olma duygusunu kabartarak bu bilinci canlandırmıştır.
  


   15 temmuz halkımızın birlikteliği, Türkiye’yi içerde ve dışarıda izmihlale mahkum etmeye kararlı hainlere karşı spontane gelişen MİLLİ bir cevaptır. Bu darbe milletimizi tashihe değil milleti imhaya, yok etmeye yönelikti. Nitekim milletimiz canına kast eden tankları, bedenleriyle durdurmuştu!
Bu kalkışılan kanlı darbe girişimi milletimiz tarafından geri püskürtüldü. Milletimiz, bu durumu dünya tarihine ve şok olan yurt dışında darbe yanlısı basına bu olay “DARBEYE KARŞI HALK DARBESİ” olarak yazdırdı. Milletimiz meydanlarda ve sokaklarda beklemiş “MİLLİ İRADE NÖBETTE” pankartlarıyla Türkiye tek bir kalp atışına dönmüştü...

   15 Temmuz direnişi, İSLAM ALEMİ’ne bir umut olmuştur. Son iki yüzyılı izmihlal ve yenilgi olarak yaşayan İslam Alemi, dabeler aracılığıyla kendisine dayatılan baskıları ve zulümlerin altındaydı. İslam Aleminin yaşadığı bu duruma Türkiye milletçe  “bedenleriyle tankların önüne çıkarak” son verdi ve yeni DİRİLİŞ BİLİNCİ uyandırdı.

   

   15 Temmuz, İNSANA DAİR umuttur. Dayanışmanın, kardeşliğin, sevginin, fedakarlığın, ikramın, iyiliğe davetin, mütevaziliğin, bağlılığın, bekleyişin, umudun anlamıdır 15 Temmuz.


   Allah şehitlerimizden razı olsun...
Ar-themes Logo

KONULOJİ

LÜTFEN BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ETMEYİ VE DEĞERLİ YORUMLARINIZI PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN İYİ GÜNLER DİLERİM ^_^

2 yorum:

  1. Böyle bir yazı paylaşarak bizi tekrar o güne yani 15 temmuz gecesine götürdün. Demokrasi bayramimiz adına çok güzel bir paylaşım olmuş sana teşekkür ediyor ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz..

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz için teşekkür ederim sitemize hoşgeldiniz. 15 temmuzu unutmayacağız unutturmayacağız...

    YanıtlaSil